Nikad u prvom planu, a bez njih ništa

Martina Validžić posjetila je najpoznatije i najzaposlenije hrvatske prateće vokale Dariu Hodnik, Ivanu Čabraja, Vladimira Pavelića Bubija i Dragana Brnasa Fudu, koji zajedno djeluju već 12-ak godina. Pokušala je otkriti u čemu je tajna uspješnog i cijenjenog pratećeg vokala.

Njih četvero, iako samo prateći, ljudi prepoznaju na ulici, u trgovini, mnogi pitaju za savjet, a pitanja su uvijek ista: Vole li više pop ili rock, je li se upjevavaju, kako čuvaju glas? Mi moramo znati sve, moramo biti tehnički sjajni, prilagodljiviji u više stilova, jer nama se dogodi da ujutro u studiju snimamo Ladarice, poslijepodne odemo na gažu sa Severinom, preksutra s Gibom... To su različite tehnike pjevanja, svaki put moramo drukčije zazvučat, ističe Daria.

Koliko se anegdota s nastupa skupilo u ovih 12 godina, kažu da bi mogli napisati najduhovitiju knjigu. A ako ih pitate koliko se skupilo koncerata, festivala, snimljenih album, a točan odgovor ne znaju. Znaju da su srećkovići, jer pjevati s najvećima rijetka je čast, govori gotovo u isti glas raspjevana četvorka.