Okružite se pozitivnim porukama

Život je težak i pun izazova složit će se mnogi. A da bismo se s tim izazovima lakše nosili neki će posegnuti za motivacijom. Okružiti se pozitivnim mislima postao je već trend, a mi smo istražili kako djeluju i jesu li samo lijepe ili i pametne.

Igre riječi i slika začini su života. Pozitivne misli, poruke, parole... Svuda su oko nas i kao da žele nadvladati sve one loše vijesti i teške životne situacije.

Mnogi će reći - to je stvar mode. Motivacijske poruke na zidovima domova, ureda, fejsbuka, na majicama, televiziji.  pozitivne misli pršte - Budi što jesi, Slijedi srce, Smij se, Vjeruj u svoje snove, Danas je savršen dan. I prije nego li od te buke pobjegnete razmislite još jednom.

Posljednjih godina misli se da sve te motivacijske poruke znače pomodarstvo, ali u suštini to je jako dobro bez obzira što je to trenutačno moderno. Imamo dokaze, neuroznanstvene dokaze da to na neki način nama koristi. Prema tome, idemo to uportijebiti kako bi nam svakodnevni život bio što bolji i lakši, ističe neuropsihijatrica prof. dr. sc. Vida Demarin.

Riječi su zabilježene na tisućama slika - funkcionalna magnetska rezonancija prikazuje paljenje pozitivnih lampica u mozgu na pozitivne poruke. Jer mašta je mnogo važnija od znanja, pa se prepustite lijepim riječima i slikama. 

Ako ne znate koje su to za vas vrijedne misli pretražite bespuća interneta, prelistajte knjige ili časopise i sve ono što vam se svidi zapamtite, zabilježite ili izrežite. I onda kada se osjećate loše, izvucite svoju najpozitivniju parolu jer dokazano unosi dobro u vaš život.