U showu The Voice dvoboji su pri kraju

Nakon treće emisije dvoboja ostalo još samo šest mjesta za nastupe uživo.

U trećoj emisiji dvoboja u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske  još je šestero natjecatelja krenulo prema nastupima uživo, dok je isti broj njih završio natjecanje. Nastupila su po dva para mentora Ivana Dečaka i Jacquesa Houdeka, te po jedan par mentorice Indire Levak i mentora Tonyja Cetinskog.

Dvije Slavonke, Andrea Mihal i Dora Vestić, mentorica Indira je na pozornici htjela vidjeti kao prave performere. Za prolazak su se borile izvodeći pjesmu sastava En VogueFree your mind. Indira je odlučila da je Dora pobjednica dvoboja.

Dino Petrić i Gordan Gregurović, kojima su se na audiciji okrenuli svi mentori, mentor Jacques je spojio u par radi njihovih moćnih glasova. U dvoboju su nastupili s pjesmom Parnog valjka, Molitva. Natjecanje nastavlja Dino.

Dvoje Dalmatinaca, Kristian Ordulj i Iva Ajduković, za prolaz su se borili izvedbom dueta Lise Stansfield i Barryja WhiteaAll around the world. Njihov mentor, Tony, odlučio je da je Iva pobjednica dvoboja.


Foto: Dario Njavro za HRT

Antonela Đinđić i Melanie Malike Acorlor, najmlađe natjecateljice iz Jacquesovog tima, u dvoboju su pjevale pjesmu I follow rivers  Likke Li i zaradile aplauz svih mentora. Jacques je odlučio da u njegovom timu ostaje Melanie.

Iva Gortan i Valentina Trstenjak, spoj suzdržanosti i energičnosti, interpretacijom pjesme Stay with me baby podigle su sve mentore na noge i zaslužile njihov aplauz. Ivanovom odlukom, natjecanje nastavlja Iva.

Ljubiteljica soula, Azra Kuštrić Skender i metalac Marin Jurić Čivro, u dvoboju su izveli pjesmu One grupe U2 i Mary J. Blige. Premda im nastup nije bio savršen, njihov mentor ga smatra emotivnim i prema finalu vodi Marina.


Foto: Dario Njavro za HRT

Dosadašnji pobjednici dvoboja iz Jacquesovog tima su Ema Gagro, Pjerino Ružević, Egon Marić, Dino Petrić i Melanie Malike Acorlor.

U Indirinom timu dvoboje su dosad prošli  Bruna Oberan, Mateo Resman, Tomislav Užarević i Dora Vestić.

U Tonyjevom timu dosadašnji slavljenici u dvobojima su Jure Brkljača , Sara Barbarić, Božidarka Matija Čerina i Iva Ajduković.

Pjevači koje Ivan zasad vodi prema nastupima uživo su Dario Došlić, Daniel Jurišević, Elena Stella, Iva Gortan i Marin Jurić Čivro.


Druga emisija dvoboja
  
Do iduće subote The Voice - Najljepši glas Hrvatske možete pratiti putem  službene web stranice, na Facebooku, TwitteruYouTube Channelu te Instagramu. Uz to, vijesti vezane za show možete pratiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:35 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija.

Od 21. ožujka slijedi završni dio natjecanja - emisije uživo

Nakon četvrte emisije dvoboja, od 21. ožujka slijede emisije uživo. To je završni dio natjecanja u kojem se sudionici, po šestero iz svakog tima, za naslov Najljepšeg glasa Hrvatske natječu jedni protiv drugih tijekom šest tjedana. Emisije uživo izravno će prenosti i Drugi program Hrvatskog radija.

Natjecatelji, u dogovoru s mentorima i produkcijskom ekipom, pripremaju po jednu ili više pjesama koje će izvesti tijekom tog dijela natjecanja. Kao i za dvoboje, mentori pripremaju i usavršavaju svoje kandidate. U tome im i dalje pomažu savjetnici.

Podsjetimo, Jacquesov tim savjetnika čine glazbeni producent i skladatelj Tihomir Preradović i pjevačica Marina Đurović Čelić. Uz Tonyja Cetinskog su skladatelj Miro Buljan i pjevačica Djordjija Palić. Indirini savjetnici su Boris Đurđević i Marija Husar, a Ivanu Dečaku pomažu pjevač i tekstopisac Aljoša Šerić te glumica i pjevačica Maja Posavec.

Show napuštaju četiri natjecatelja po emisiji. O tome tko će pobijediti – svojim glasovima do finala uz mentore zajednički odlučuju gledatelji i slušatelji. U finalnoj, 15. emisiji natječu se četiri kandidata. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju isključivo gledatelji i slušatelji. Tada oni potpuno preuzimaju ulogu mentora i biraju Najljepši glas.

The Voice - Najljepši glas Hrvatske natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu The Voice of..., u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.