Francuz na Korčuli

Francuzu  Josephu le Correu ovo je prva zima u Korčuli, ovdje je trenutačno jedini  Francuz i prvi puta tu nije kao turist. Hrvatski je počeo učiti na slavističkom tečaju u Parizu, onako, iz zabave, jer je imao vremena, i to je bilo presudno da  prvi put posjeti Hrvatsku pa tako i Korčulu 1983.

Ljepota Korčule, sunčanje, kupanje privlačili su ga više od trideset godina. Otkako je u mirovini, rodila se ideja da otvori knjižaru u Korčuli - njemu će poslužiti kao hobi, kaže, i razlog da dulje  boravi u gradu, a turistima i mještanima donijet će novu ponudu kakve do sada nije bilo. Zato je otvorio Kutak knjige - ljeti u njega više zalaze stranci jer nudi naslove na različitim jezicima, a zimi domaći.

Osim zbog knjiga - Korčulani u knjižnicu dolaze i na tečaj francuskog, koji je prilagođen za njihove potrebe, a uz to se i dobro zabavljaju. 

Onima koji s francuskim još  nisu na ti, u knjižari u mjesecu frankofonije, uz naslove na francuskom nude poseban izbor francuske književnosti - na hrvatskom. Joseph je zadovoljan početkom rada svojeg Kutka knjige, nada se da je ponudio nešto novo i  turistima i domaćima.

Knjižara je  aktivirala i Korčulane i potaknula ih da čitaju francusku književnost i uče francuski, i tako u zimi pustoj Korčuli razbila monotoniju. Ne samo tečajem i francuskim knjigama - u mjesecu Frankofonije  knjižara Kutak  knjige odlučila je počastiti Korčulane i tjedanom  francuskog filma.