'Ženijalni vikend'

Ako razmišljate gdje proslaviti Dan žena, razmislite o posjetu kinu. Već sutra pa sve do nedjelje traje Ženijalni vikend, u kojemu će se diljem Hrvatske, u neovisnim kino dvoranama, prikazivati filmovi u kojima glavne uloge imaju žene.

17 neovisnih kina u 14 hrvatskih gradova bit će domaćini prvog Ženijalnog vikenda u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i Hrvatskog audiovizualnog centra. Tematski je pogođen uoči Dana žena, a na programu će se naći 7  dugometražnih i 6 kratkometražnih filmova stranih i domaćih autora.

Jedan od filmova je i debitantski film Vanje Sviličić Zagreb Cappuccino - suptilna priča o dvije prijateljice koje iako su visokoobrazovane i sposobne, vrlo često osjećaju nesigurnost, nedoumicu i ne znaju kako neke stvari riješiti u životu.

Na ovaj način organizatori žele oživiti neovisna kina i sredine u kojima se nalaze. Gdje će se sve prikazivati filmovi na Ženijalnom vikendu možete pogledati na web stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

U zanimljivom programu nalaze se i neka najbolja recentna filmska ostvarenja poput Oscarom nagrađene Ide i Zauvijek Alice. A publika može i ubuduće očekivati slična događanja vezana uz važnije datume i događaje.