Zagrebački fotograf amater među elitom

Fotografija amatera Nenada Martića iz Zagreba ušla je u finale jednog od najvećih svjetskih natjecanja - Sony World Photography Awards.  Uvrštena je među 10 najboljih u kategoriji za koju je  prijavljeno više od 78 tisuća fotografija.

Zagrepčaninu Nenada Martića - francuski paviljon jedno je od najdražih mjesta iz studentskih dana. Mjesto koje ga je oduvijek fasciniralo. U njemu je nastala i fotografija koja je nedavno uvrštena u deset najboljih na jednom od najpoznatijih svjetskih natječaja.

Prvi je profesionalni fotoaparat kupio tek prije nekoliko godina, a nije dugo trebalo da počne osvajati nagrade.

Mnogo je elemenata koji se trebaju poklopiti da biste dobili savršenu fotografiju. Ponekad od tisuću ni jedna nije dovoljno dobra da bi zaslužila taj epitet. Neki put se strašno razočaram…neki put već za vrijeme snimanja shvatim da stvar nije uspjela, rekao je Martić. 

Velika su mu strast crno-bijele fotografije, a volio bi se okušati u portretima, kao i u fotografiranju prirode. Zahvaljujući nedavno otkrivenoj strasti, Nenad svoj grad, ali i druge dijelove Hrvatske gleda drugim očima -  kroz objektiv.