Kako su Fabijanići san pretvorili u javu


San pretočiti u stvarnost - to je životni moto obitelji Fabijanić iz Rijeke. Gotovo cijela kuća je galerija. Posvuda oslikani keramički predmeti, od zidova, stola do pećnice i hladnjaka. I sve je to posuđe djelo ruku bračnoga para Gordane i Kristijana Fabijanić iz Rijeke.

Izrada posuđa Fabijaniće opušta, zabavlja i veseli, kao i sve one koji dođu k njima u posjet. Jednom riječju bajka. I gotovo da nema domaćice koja ne bi poželjela biti ponosnom vlasnicom barem nekog od njihovih umjetničko-uporabnih eksponata. 

Gordana i Kristijan svoje su slobodno vrijeme posvetili učenju lončarstva i izradi keramike, sve ne bi li san pretočili u stvarnost. I uspjeli su, pa je tako Gordana postala lončaricom. Jedinom na Kvarneru i kuća se pretvorila u radionicu, a hobi u pravu djelatnost.

Svaka zdjelica zajednički je proizvod koji se koristi u i konobi koju su Fabijanići na djedovini uredili u Šimunima na otoku Pagu. Gosti najčešće posuđe iz kojeg su jeli požele odnijeti kući, pa Fabijanićima ne preostaje drugo nego stalno izrađivati novo. Sva sreća da ih to neizmjerno raduje.