Dodjela Porina - zabava za publiku, glazbenike i gledatelje HRT-a

Hrvatska televizija prenosi 22. dodjelu glazbenih nagrada Porin iz Spaladium arene u Splitu. Pristiglo je 1258 prijava, od čega 212 albuma, a biračko tijelo s više od 1000 osoba nominiralo je glazbenike/djela u 31 kategoriji.

Priprema se raskošna bina od 600 kvadrata. Prve tonske za Porin su odrađene. Tri su pozornice i izgledaju fantastično. Zbog veličanstvene scenografije Porin je zamišljen kao zabavno događanje za nešto više od 2000 ljudi. Zajednički će se dobro provesti i publika i glazbenici. A i gledatelji HRT-a.

Dodjela Porina. Petak, Prvi program u 20.00. Budite uz HRT!

Od ove godine nagrada Porin više nije diskografska, već glazbena, smanjen je i broj kategorija na 31, a dodjela je pomaknuta bliže početku godine. S nestrpljenjem se tako iščekuje 6. ožujak kad će se otvoriti omotnice i proglasiti pobjednici.  Na raskošnoj pozornici, uz ostale, nastupit će Vatra, Jacques Houdek i Pavel.

Podsjetimo, mentor showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske” Ivan Dečak sa svojim bendom Vatra u društvu je glazbenika s najviše nominacija. Uz Vatru, po pet nominacija dobili su i Detour, Massimo te Psihomodo pop. Slijede ih Pavel i Urban&4 s po četiri nominacije.