Mentori showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske" nastupaju na Porinu

Hrvatska glazbena scena priprema se za ovogodišnju spektakularnu dodjelu prestižne nagrade Porin. Prvi put, nakon 22 godine, svečanost će biti u Splitu, i to u Spaladium Areni.

Od ove godine nagrada više nije diskografska, već glazbena, smanjen je i broj kategorija na 31, a dodjela je pomaknuta bliže početku godine. S nestrpljenjem se tako iščekuje 06. ožujak kad će se otvoriti omotnice i proglasiti pobjednici.  Na raskošnoj pozornici, uz ostale, nastupit će Vatra, Jacques Houdek i Pavel.  Dodjelu Porina može pratiti na HRT1 od 20 sati.

Bit će to zabavno događanje za nešto više od 2000 ljudi gdje će se zajednički dobro provesti i publika i glazbenici. Ove godine dodjela je prvi put otvorena za publiku, a uz domaće, veliki interes su pokazali i mediji iz regije. Glazbenu manifestaciju prenostit će Hrvatska radiotelevizija.

Podsjetimo, mentor showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske” Ivan Dečak sa svojim bendom Vatra u društvu je glazbenika s najviše nominacija. Uz Vatru, po pet nominacija dobili su i Detour, Massimo te Psihomodo pop. Slijede ih Pavel i Urban&4 s po četiri nominacije.

Vatra, Detour i Pavel natječu se u jednoj od najatraktivnijih kategorija – za pjesmu godine. Među pet najboljih našle su se pjesme Tango, Plešem sama i Autentično osrednji. Nominacije za album godine osvojili su članovi Dečakovog savjetničkog tima, grupa Pavel Aljoše Šerića i Detour u kojem pjeva Maja Posavec.

Za najbolju mušku vokalnu izvedbu nominiran je još jedan mentor, Jacques Houdek, za pjesmu Ne vrijedi plakati.

Večer nakon dodjele Porina, u subotu, očekuju nas napeti dvoboji najpopularnijeg glazbenog showa „The Voice”. U ring ulazi još šest parova i bit će to još jedna sjajna borba glasova.

Do iduće subote The Voice – Najljepši glas Hrvatske možete pratiti putem službene web stranice, na Facebooku, TwitteruYouTube Channelu te Instagramu. Uz to, vijesti vezane za show možete pratiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9.35 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija.

„The Voice – Najljepši glas Hrvatske" natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu The Voice of...,  u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.“