Kako plivanjem prevladati poteškoće

Plivački klub Olimp iz Tuheljskih Toplica godinama ostvaruje odlične rezultate na natjecanjima plivača mlađih dobnih kategorija. Od prošle godine medalje s državnih i međunarodnih natjecanja donosi i Ana Majsec, prva Olimpova plivačica s invaliditetom. Petnaestogodišnja Ana je reprezentativka i državna prvakinja u nekoliko disciplina u juniorskoj i općoj kategoriji.

Petnaestogodišnja Ana plivanjem se bavi već devet godina. Počela je iz zdravstvenih razloga. Liječnici su preporučili plivanje za ublažavanje posljedica hemipareze desne ruke i noge. Prije tri godine gotovo je odustala od plivanja pa su roditelji kao motiv za nastavak predložili Ani da krene na natjecanja plivača s invaliditetom. I pogodili.

Ana najviše voli plivati slobodnim stilom, ali na natjecanjima pliva i prsno i leđno pa sa svakog natjecanja donese nekoliko medalja. Natjecateljsko joj je plivanje omogućilo i upoznavanje s njezinim sportskim uzorima Anom Sršen i Mihovilom Španja, kojim je neko vrijeme i trenirala. Zajednički cilj Ane i njezinog trenera Ivice Androića je da ispliva normu za paraolimpijske igre ili svjetsko prvenstvo.