Mala škola za velike uspjehe

Oni su mali, ali su uspješni. Zbog ekološke osviještenosti u prošloj nastavnoj godini osvojili su brojne vrijedne nagrade. Predstavljamo vam jednu od najmanjih škola u Prekodravlju - Područnu školu Gotalovo.

Na rubu Koprivničko-križevačke županije, nadomak mađarske granice smjestila se mala škola u Gotalovu. Mala škola za velike uspjehe, jer gdje god se njezini učenici pojave i na koji god natječaj prijave osvajaju nagrade. Svojim angažmanom u skupljanju starog papira osvojili dvije godine za redom prvo mjesto Zelenog koraka, što je školi donijelo 35.000 kuna, pametnu ploču i spremnike za razvrstavanje otpada.

No to je samo mali dio njihova uspjeha. Sad već rade na novim projektima. Uskoro će Uskrs pa će sudjelovati na manifestaciji županijske turističke zajednice Vuzmenoj košarici. Velik dio svog angažmana troše i na projekt Bicikliramo mi u obitelji svi. Prvi su prag već prošli i ušli u drugi krug natjecanja.

Od prvog do četvrtog razreda ovu područnu školu u Gotalovu pohađa samo 18 učenika. Malo ih je, zato su složni. I nisu samo prijatelji, već su poput obitelji, pa su u rad škole uključeni i roditelji. A pomoć dolazi i od Općine Gola te Koprivničko-križevačke županije.