Za ostvarenje snova nikada nije kasno

Požežanku Milku Kantor sportska javnost dobro poznaje. Iza nje su mnoge utrke na duge staze, polumaratoni i Bečki maraton te mnoge osvojene medalje. I sve to ne bi bilo ništa neobično da se maratonom, tom zahtjevnom disciplinom kraljice sportova, nije počela baviti s 40 godina. Danas je Milki 20 godina više, no i dalje trči.

Mještanima sela Latinovca posve je uobičajeno vidjeti Milku kako trči. Ne smeta joj ni kiša ni prohladno vrijeme. Nakon kratkog zagrijavanja u prostranom dvorištu, pred njom su kilometri i kilometri staza, kroz polja, šumarke i selo. Pretrčati 42 kilometra nije ni jednostavno ni lako. Iako su iza nje mnoge utrke, najponosnija je na svoj prvi Bečki maraton, koji je posvetila svojim sumještanima. Svaku svoju utrku Milka je nekome posvetila, pa i ovu za koju se upravo priprema.

Trenirala je Milka i džudo, a okušala se i u streljaštvu. I tu je bila uspješna.  Danas se bavi planinarenjem, a s prijateljima rado voli i zapjevati. Nakon više od četiri desetljeća rada kao šalterska službenica u policiji, Milka je danas u zasluženoj mirovini. Uživa čitajući poeziju, u svakodnevnim obvezama i druženju sa sumještanima Latinovca. Ipak, najveće joj zadovoljstvo trčanje na duge staze.