Nezavisni glazbenici i sastavi u eteru Hrvatskog radija

Već dvije godine jednom mjesečno na 1. programu Hrvatskog radija nedjelja je rezervirana za MIMO (medijski inventar muzičkih originala), koji promiče nezavisne glazbenike i sastave.

Na ekranima i radijskom eteru često se pojavljuju Oliver, Massimo, Urban, Vatra i to je u redu. To je kvaliteta. No, i mimo tv i radijskog etera postoji daleko, daleko napučeniji svijet s podjednako kvalitetnih pojedinaca i kolektiva. A njihov jedini problem je što nisu dovoljno poznati pa ih tv i radio urednici zaobilaze. Zato postoji MIMO (medijski inventar muzičkih originala), koncerti nezavisnih glazbenika i sastava u dvorani Gorgona MSU-a, koje prenosi 1. program HR-a. Glavni krivac tog autorskog projekta je Jelena Balent, glazbena urednica u Odjelu glazbeni sadržaji, a cilj mu je promovirati domaću i autorsku nezavisnu glazbenu scenu.

U Hrvatskoj ima puno glazbenika koji rade kvalitete po 10, 15 godina, a javnost ne zna za njih, stoga je urednica Balent odlučila, za početak otkriti ih svim slušateljima u Hrvatskoj, a postoje planovi i za širenje slušateljstva i izvan granica.

iDemo možete slušati izravno na 1. programu HR-a, svake prve nedjelje u mjesecu, pratiti i streaming, koji rade učenici Grafičke škole, sve se snima i sprema u audio arhiv Hrvatskog radija.