Zdrav život Ivana Dečaka

Uspješni virovitički glazbenik Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra te mentor u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske koji svake subote možete gledati na Prvom programu HTV-a u 20 sati, poznat je kao velik pristaša zdravoga života.

Trešnjevački susjedi već su se naviknuli sretati sve uspješnijeg frontmena virovitičke Vatre u utrci sa samim sobom. Iako priznaje da nije svaki dan u niskom startu za tjelesnu aktivnost, uvijek se nekako uspije natjerati na kretanje. Možda zato jer mu tijekom trčanja padaju na pamet ideje za nove pjesme. Ukorak s njim kao da trče i vatreni kolege.

Nakon trčanja pije puno vode, trudi se ne jesti ništa, no kad mu baš padne razina šećera u krvi, pojede sezamovu pločicu. Zatim je spreman i za druge sportove. Nogomet mi je najomiljeniji sport, trčanje dođe u danima kad nema nogometa, čisto onako kad se vratim s koncerata da izbacim maligane koje sam skupio putem, kaže Ivan. Već godinama dva puta tjedno Ivan naganja loptu s kolegama glazbenicima.
Osim sporta, Ivan se trudi i zdravo hraniti, povrće je svakodnevno na jelovniku, a alkohol tu i tamo, kao i koja dimilica. Cigarete i alkohol minimalno, ali treba biti iskren i u mom poslu je to neizbježno, ali ono što ja konzumiram, zovu prehrambenim artiklom pa zapravo jedem, sa smiješkom kaže Ivan.

Sve u svemu Ivan Dečak je moderna rock-zvijezda novog kova koji svojim primjerom želi potaknuti svoje sugrađane na zdravu akciju.