Od druženja do ozbiljnog posla

Udruga Oreh bavi se izradom suvenira. Do sada su zaposlili letiri žene, a planiraju otvoriti još dva radna mjesta. Priča je počela prije tri godine u vatrogasnom domu Oštrice gdje su se žene družile. S vremenom je nastala potreba za većim prostorom pa im je grad dodijelio kuću.
 
Kuća se trenutačno uređuje - završetak radova planira se u lipnju, a privremeni smještaj omogućio im je varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak u samome središtu Varaždina. Ovdje nastaju prava remek-djela čiju je izradu potaknula Alenka Vukalović. Modna stilistica njeguje traadiciju naših baka, koje su izrađivale konopljino platno.  

U sklopu socijalnog poduzetništva provode projekt financiran iz fonda Europske unije na kojem su zaposlile još dvije osobe, a uskoro počinje i prodaja domaćih tradicionalnih kolačića.

Udruga Oreh već stvara nove projekte i planove. Glavni cilj im je zaposlenicama omogućiti stalni radni odnos, ali i zaraditi za nova radna mjesta. Ove poduzetne žene iz malog mjesta Oštrice mogu poslužiti cijeloj Hrvatskoj kao pozitivan primjer i inspiracija kako realizirati ideje i pomoći socijalno ugroženim osobama u svojoj zajednici.