Tradicionalni tjedan mode u Milanu

Posljednji je dan tradicionalnog tjedna mode u Milanu. Velik je to spektakl sam po sebi, a za Talijane to je i uvod u Svjetsku izložbu EXPO koja počinje u svibnju. Cijene hotela već su odletjele u nebo, jer očekuje se 20 milijuna posjetitelja. Šest dana, 70 revija - kolekcije za jesen i zimu. Odmah nakon Ferrarija, najpoznatiji talijanski brandovi su oni modni, posebice Gucci i Prada.

Novac, moda, ali i politika zanimljivo se isprepliću. Grčki premijer i ministar financija zasjenili su čak i grčku krizu svojim neformalnim stilom - nenošenjem kravate ili kožnom jaknom. U modno osjetljivoj Italiji pod lupom je premijer Matteo Renzi kojeg je već žestoko kritizirao Giorgio Armani poručivši mu da se u odijevanju ugleda na Baracka Obamu, koji pak i sam kod kuće trpi niz kritika. Svijetu je očito teško ugoditi.

Razne boje i nijanse, neki si izbrojili čak 90, a opet - isto odijelo! Tako nazivaju stil njemačke kancelarke. Istu tuniku nosila je 18 godina i nema želje mijenjati stil. Kritičari su kapitulirali. Merkel je dosljedna sebi - i to je u modi.