Prvi koncert Zagreb Jazzorkestara

Novoosnovani veliki jazz ansambl Zagreb Jazzorkestar večeras će održati prvi koncert. Riječ je zapravo o novom nazivu starog poznatog HGM Jazzorkestra Zagreb pa su tako ostali isti i članovi benda i umjetnički ravnatelj Sigi Feigl.

Orkestar je osnovan još 2002. godine te je dugo služio i kao jedina obrazovna ustanova za jazz u Hrvatskoj. Mnogi su glazbenici HGM Jazzorkestra Zagreb, a kroz orkestar ih je dosad prošlo oko 250, danas magistri jazz glazbe te članovi jedinog profesionalnog jazz orkestra u Hrvatskoj, onog HRT-a. Orkestar je u 12 godina postojanja nastupao u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta.

Koncert će se održati u kulturnom centru Produkcija kulture Aplauz, odnosno u bivšem kinu Mosor u Zvonimirovoj 63 s početkom u 20.30.

Dio je to opsežnog ciklusa Mondaynights u sklopu kojega Zagreb Jazzorkestar svaki ponedjeljak priređuje zanimljiv jazz program. Osim mjesečnih koncerata Zagreb Jazzorkestra, zagrebačka će publika upoznati i brojne sastave međunarodne jazz scene. Na pozornicu će se tako samo u sljedećih mjesec dana popeti više od pedeset umjetnika iz Austrije, Brazila, SAD-a i naravno Hrvatske.