Predsjednica PV-a je Nina Obuljen

Nina Obuljen na današnjoj je 1. konstituirajućoj sjednici izabrana za predsjednicu Programskog vijeća HRT-a  sa osam glasova za i jednom protiv, čime je ujedno i konstituirano novo Vijeće.

Obuljen je bila  jedini kandidat za predsjednicu ovog tijela HRT-a, budući a je Ivica Maštruko odbio kandidaturu. Za potpredsjednika Vijeća izabran je Bruno Kragić.

Vijeće je također ovjerilo mandate svojim članovima pa su tako na četiri godine ždrijebom izabrani Josip Jelić, Bruno Kragić, Arsen Oremović, Sandra Ravlić, i Zoran Šangut. Na dvije godine izabrani su Ivica Maštruko, Nina Obuljen, Neda Ritz i Marina Mučalo.

Vijeće HRT-a u punom sastavu broji jedanaest članova, no preostala dva člana iz redova zaposlenika HRT-a bit će izabrana naknadno.

Izražavam žaljenje što Vijeće nije konstituirano u punom sastavu, ali vjerujem kako će nam se kolege sa HRT-a ubrzo pridružiti, izjavila je Nina Obuljen po izboru.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman izrazio je dobrodošlicu članovima Vijeća, uz želju za što boljom suradnjom, te nadu kako će Sabor što prije izabrati preostala dva člana Nadzornog odbora HRT-a. Naša je želja da Sabor do kraja jesenskog zasjedanja potvrdi dva člana NO-a i Statut HRT-a kako bismo mogli pokrenuti unutarnje preustrojstvo HRT-a. Bez NO-a ne možemo ulaziti u promjene koje ja kao Glavni ravnatelj  imam namjeru provesti  kako sam to i napisao u svom programu, istaknuo je Radman.

Govoreći o skorom preustroju koji će biti proveden kada se za to steknu normativni akti, Glavni je ravnatelj rekao kako će on omogućiti da HRT profunkcionira kao jedinstvena medijska cjelina.

Novi Ugovor između Vlade i HRT kojim se definira opseg usluga koje HRT kao javni servis mora proizvesti bit će potpisan u roku godine dana, a do tada će se predložiti prolongiranje postojećeg, najavio je Radman, dodajući kako je za taj prijedlog dobio i razumijevanje Ministarstva kulture.

Velika novost uskoro očekuje gledatelje HRT-a pa je tako Radman najavio i skoro pokretanje četvrtog kanala javne televizije. U pripremama smo za početak emitiranja HRT 4, on bi trebao biti dominantno izvještajni, odnosno news kanal sa elementima regionalnog i lokalnog programa, istaknuo je Radman.