Teine slastice i peciva: Cupcakes

(za deset komada)


Tijesto:

240 ml 

vode

40 g

kakaa

170 g 

brašna

2 žličice 

praška za pecivo

¼ žličice 

soli

115 g

maslaca sobne temperature

100 g 

šećera

2

jaja

Krema:

230 g

maslaca sobne temperature

340 g

namaza od lješnjaka i čokolade prstohvat soli
Zakuhajte vodu, dodajte kakao i izmiješajte dok ne nestanu grudice. Neka se ohladi na sobnu temperaturu, najbolje stavite u frižider dok pripremate ostatak. U zasebnu zdjelu izmiješajte sve suhe sastojke. Mikserom kremasto izmiksajte maslac sa šećerom, postepeno dodajte jaja i potom sve suhe sastojke odjednom. Pazite da su vam svi sastojci sobne temperature kako vam smjesa ne bi ostala zrnata. Na samom kraju ulijte ohlađenu vodu sa kakaom. Ulijte u kalupe za muffine ili neke druge individualne kalupe ¾ napunjene i stavite peći na 170° C oko 15 do 20 minuta.

Dok se muffini hlade napravite kremu. Dobro izmiksajte maslac s namazom od lješnjaka i čokolade dok se ne sjedine. Stavite kremu u dresir vrećicu i potpuno hladne kolačiće ukrasite kako god poželite!


Tea Mamut diplomirana je slastičarka i kulinarski šef za slastice i pekarske proizvode s iskustvom rada u restoranima s Michelin zvijezdama. Rođena u Splitu 1987. godine, nakon završene srednje škole odlazi u SAD na školovanje na prestižnom Culinary Institute of America. 
S diplomom i iskustvom koje je stekla u SAD-u, radi u nekoliko restorana visoke kuhinje u New Yorku, Njemačkoj i Aziji, radi za Olimpijske igre u Londonu 2012., te u Hrvatskoj osmišljava liniju slastica Good Sweets. Nakon nekoliko godina provedenih na studiju i rada širom svijeta, želi se vratiti u Hrvatsku kao bazu za nastavak karijere.
Prilog u Subotom ujutro joj je prvi samostalni televizijski projekt.