[VIDEO] 'Više sam puta u životu glavom probijala stakleni strop'

Još uvijek mi je neobično da me nazivaju 'gospođo predsjednice' izjavila je u Dnevniku plus HRT-a novoizabrana predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Susret s Ivom Josipovićem i razgovor je ocijenila ugodnim i konstruktivnim. Njegovi će joj savjeti, dodala je, zasigurno koristiti. Premijer je nije nazvao, a Grabar Kitarović je kazala kako joj je nevjerojatno da 'ne može prijeći preko nečega i čestitati izbornu pobjedu'.

Komentirajući izjave Zorana Milanovića kako je SDP jedina brana protiv povratka kriminalne zadruge na vlast te kako je SDP stranka, a HDZ hajdučija, Grabar Kitarović je kazala kako se radi o 'retorici za plašenje naroda' te da 'Milanović ne može izbrisati svoj nerad i ono što nije učinio'. 'S Tomislavom Karamarkom imam izvrsne odnose. Hrvatska mora biti socijalno tržišno gospodarstvo, voljela bih da i premijer Milanović shvati da su interesi države ispred svih ostalih interesa', naglasila je.

[VIDEO] Prvi intervju s predsjednicom na Hrvatskom radiju

Najavila je kako će zamrznuti članstvo u HDZ-u onda kada to bude potrebno - svakako prije 18. veljače. Ponovila je kako je Hrvatska u katastrofalnoj gospodarskoj situraciji. 'Netko mora biti glas građana, i to ću nastojati', poručila je.

Kolinda Grabar Kitarović komentirala je navode da je 24. žena predsjednica u 'modernom svijetu'. Kazala je kako je više puta u životu glavom probijala stakleni strop. 'Žene su i dalje velikim dijelom potplaćene. Imaju manje plaće nego muškarci, manje ih zapošljavaju nego muškarce zbog bojazni da će ostati trudne. Nastavit ću se boriti protiv toga', poručila je.

Razgovor s prvom ženom na čelu države, koja je u najneizvjesnijim izborima dosad pobijedila Ivu Josipovića, vodio je Goran Rotim. Pogledajte videoprilog!