HRT najavljuje povećana ulaganja u program u 2015. godini uz nastavak restrukturiranja i racionalizacije poslovanja

Programsko vijeće HRT-a na sjednici održanoj 11.12. 2014. prihvatilo Prijedlog Programa rada i financijski plan HRT-a za 2015. godinu, koji među ostalim predviđa i znatna povećanja ulaganja u proizvodnju programskih sadržaja.
Vijeće je  većinom od šest glasova za i jednim suzdržanim donijelo zaključak kako  daje pozitivno mišljenje o prijedlogu Programa rada HRT-a za 2015. godinu, uz dodatak kako je iznijelo  niz prijedloga i primjedbi za poboljšanje programa rada te pozvalo glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da iznesene prijedloge i primjedbe Vijeća razmotri  prije njegova konačnog usvajanja.
Obrazlažući Vijeću Program za 2015. godinu, Glavni ravnatelj je rekao kako HRT u slijedećoj godini u proizvodnju programa namjerava uložiti 330 milijuna kuna, što je za 30 posto više nego li u 2014. godini, te kako će se povećana ulaganja u program pozitivno odraziti na  kvalitetu sadržaja i produkciju.
Također, u 2015. godini predviđen je i nastavak procesa restrukturiranja HRT-a. „Tijekom 2015. nastavit će se provoditi mjere racionalizacije poslovanja, namjeravamo ostvariti broj od 2.700 stalno zaposlenih, dok ćemo ovu  godinu  zaključiti sa 2.970. zaposlenih, što je za oko 400 manje nego li 2012. godine.“, rekao je Glavni ravnatelj.
Također, predviđen je i nastavak  tehnološkog osuvremenjavanja HRT-a, u planu je dovršetak procesa prelaska  na digitalnu, tapeless, tehnologiju proizvodnje, kao i  investicije  u brzu medijsku proizvodnju.  Unaprjeđenje uvjeta rada predviđeno je i u Informativnom medijskom servisu IMS-u a investirat će se i  u regionalnu infrastrukturu te će se  restrukturirati  HRT centri,  dodao  je Radman.
Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić istaknuo je kako javni servis u segmentu programa želi napraviti iskorak na tri razine - značajno povećati domaću dramsku produkciju, napraviti rekonceptualizaciju programskih shema koje trebaju  biti modernije, te dugoročno planirati  programske sadržaje.

Vijeće je također raspravljalo i o praćenju i  ispunjavanju obveza HRT-a definiranih Ugovorom i Zakonom o HRT-u. Među ostalim, bilo je riječi o prigovorima ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara na način izvještavanja HRT-a  o nedavnim izborima za ravnatelja te institucije kao i o  predstavci predsjedničkog  kandidata Milana Kujundžića da je sučeljavanje predsjedničkih kandidata prebačeno sa 1. na 4. program. Runjić je odgovorio kako je prebacivanje bila  legitimna urednička odluka.
Član Vijeća Ivica Maštruko na kraju sjednice zahvalio se predsjednici Vijeća Nini Obuljen, kojoj istječe dvogodišnji mandat u tom tijelu HRT-a,  na njezinom dosadašnjem radu u Vijeću.