Sinčić predao kandidaturu: 'Borba za povrat otetog'

Ivan Sinčić iz Živog zida predao je kandidaturu za predsjedničke izbore. Državnom izbornom povjerenstvu predao je 15.200 potpisa. Ivan Bavčević, koji je najavio svoju kandidaturu došao je u DIP u kasnim večernjim satima, ali nije skupio dovoljno potpisa, odnosno njih samo 7.020.

'U zadnjih 25 godina političke stranke nisu učinile apsolutno ništa za ovu zemlju. Dovedeni smo u stanje u kojemu bismo slijedećih 26 godina morali rasti stopom BDP-a samo da bismo dostigli 1990. O njima i njihovim politikama ne treba reći ni jednog slova. Borimo se i zalažemo za poništenje pretvorbe i privatizacije, za povratak svega otetog, za lustraciju svih ratnih profitera i propalih političara, trenutačnu obustavu deložacija, promjenu ovršnog zakona i povratak monetarnog suverentiteta RH', kazao je Sinčić.

Hrvatin: 'Kandidati moraju u Sabor ući do ponoći'

Potpise za kandidaturu prvi je jučer predao Milan Kujundžić, a danas i Ivo Josipović te Kolinda Grabar Kitarović. Tijekom dana u Saboru se pojavio se i Ivica Dukić iz Splita, iako je svjestan da nema šanse za kandidaturu. 'Čujte, imam samo osamsto glasova, a do ponoći ne znam baš hoću li uspjeti skupiti. Kiša je u Splitu i ovdje, ljudi ne vjeruju', kratko je izjavio.

Iako je najavio dolazak potpise nije uspio skupiti Ivan Rude, jer se, kao kandidat radnika, nije mogao mjeriti sa stranačkim infrastrukturama. Od kandidature je odustao Ivan Grubišić. Ima dovoljno potpisa, a od utrke za dužnost predsjednika države odustao je 'jer ima svoj ponos i dostojanstvo i ne želi sudjelovati u takvoj kampanji'. Još ranije  od kandidature je odustao Anto Đapić.