Ljubičić za slobodu nudi 2,4 mil. kn te odstupanje s čela Holdinga

Odvjetnik Slobodana Ljubičića, Veljko Miljević, najavio je kako će sutra predati prijedlog sucu istrage da se njegovu branjeniku odredi jamčevina od 2,4 milijuna kuna. Također će odstupiti s pozicije predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga u zamjenu za obranu sa slobode od USKOK-ovih sumnji, doznaje se od Miljevića.

Sud je već prihvatio jamčevinu Petra Pripuza od milijun eura te jamčevine od po 100.000 kuna za Miru Lacu i Ivana Markusa.

Milanu Bandiću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela. Tužitelji štetu procjenjuju na 20 milijuna kuna. Istražni zatvor određen je i Slobodanu Ljubičiću, Željku Horvatu, Ivanu Toliću, Filipu Čuli, Miljenku Benku, Vidoju Bulumu, Branku Mihaljeviću te Zdenku Antunoviću.

EKSKLUZIVNE SNIMKE: Istražitelji pretražili Bandićevu vikendicu

Bandića su navodno prokazale njegove suradnice Ines Bravić i Koraljka Rožanković Uremović, koje se, kao i Dragutin Kosić i Ante Dodig, brane sa slobode. Tužiteljstvo najavljuje blokadu imovine i ispitivanje oko 270 svjedoka.