Mali izviđači za djecu Slavonije

Malo radosti djeci Slavonije donosi Savez izviđača Zagreba i 6 izviđačkih udruga članica Saveza. Oni su od  12. srpnja do 6. kolovoza na području Karlovačke, Primorsko-goranske i Šibensko-kninske županije organizirali projekt "Vratimo djeci Slavonije smiješak na lice".

Stotinjak osnovnoškolaca iz slavonskih sela pogođenih poplavom na 15-ak dana logoruje sa svojim zagrebačkim vršnjacima. Domaćini su im s pomoću donacija i vlastitog novca nabavili opremu, hranu i sve što treba. Zagrebački izviđači odlučili su da ljepotu Mrežnice moraju podijeliti s onima kojima je trenutačno najteže - djecom iz poplavljenih slavonskih sela. 

Naravno, najvažnija im je igra, a kao svi pravi izviđači, i oni igraju skautball. No nije im bilo zabavno kada su tek došli. Trebalo je postaviti šatore, napraviti police za odjeću, obuću, naviknuti se spavati u vrećama. 

Parcela na kojoj je smješten logor u privatnom je vlasništvu, a vlasnik Đuro Perić ne želi da njegovim gostima, koji su ovdje besplatno, bilo što uzmanjka.

Ovo je 50. jubilarni kamp udruge „Tornado“, koji je osnovao Zlatko Gavranović. Nije ni mogao zamisliti bolji način kako proslaviti obljetnicu - pomažući djeci.

Kako im je na kampiranju, pogledajte u videprilogu.