Platforma centra predala listu za europske izbore

Simbolično, u pet do dvanaest, svoju listu za izbore za Europski parlament danas je predala Platforma partnerstvo hrvatskog centra, koju čine Nacionalni forum, HSLS, PGS i Lista za Rijeku. 

Napravili smo jednu od najboljih lista, listu sa stručnim i odgovornim ljudima koji imaju ugled u Hrvatskoj i svijetu, izjavio je predsjednik Foruma i nositelj liste Nikica Gabrić, koji je u Državno izborno povjerenstvo (DIP) stigao u pratnji Jadranke Kosor i Darinka Kosora.

Na listi su, pobrojao je, tri sveučilišna profesora, tri diplomirana inženjera, dva pravnika, pet poduzetnika, predstavnik nacionalnih manjina, pet žena. To su ljudi za koje mislimo da će, budu li izabrani, moći kvalitetno zastupati Hrvatsku i naše Partnerstvo, ističe Gabrić.

Kao novinu ističe rad na softveru preko kojega bi europarlamentarci Platforme mogli kontaktirati svoju bazu i u kratkom roku dobiti odgovore na pitanja, od agromonije i politike do IT tehnologija. Mi kroz to uvodimo neki oblik direktne demokracije, tumači Gabrić. Upitan hoće li taj softver proći kao onaj potpredsjednika Vlade Branka Grčića, Gabrić kaže da to nije nikakav teški softver, lako ga je instalirati i praktički u minuti komunicirati s biračima. 

Platforma će se u kampanji baviti pozitivnim temama, truditi se pokazati građanima važnost euroizbora. Priznaju i da "europske izbore" vide kao svojevrsnu kvalifikaciju za buduće parlamentarne izbore.

Mislim da je ovo idealna i odlično sastavljena lista, kaže bivša premijerka, posljednja na listi Platforme, Jadranka Kosor.  Ona s optimizmom gleda na skore izbore, posebno ako izlaznost bude veća nego prošle godine. Svjesna je da treba još puno raditi i pokušati probiti se s glavnim idejama, a jedna od njih je okupljanje svih koji znaju, mogu, koji su hrabri, odlučni i protiv podjela Hrvatske. 

Darinko Kosor (HSLS) građane poziva da izađu na birališta u većem broju nego lani. Mi smo alternativa građanima koji se nisu nalazili ni u ljevici niti u desnici, rekao je.