Vruće - hladno - vaše

Šarenilo boja i raskoši, ali i velike policijske snage, policajci na konjima, specijalci, helikopteri u zraku dio su slike sa ulica 150 kilometara dugog ruskog grada Sočija i obližnjeg planinskog područja uoči početka Zimskih olimpijskih igara. Nakon ljetnih Igara 1980. godine olimpijska je baklja ponovno u Rusiji, na ovom ljetovalištu uz Crno more. Soči je podsjetimo domaćin ZOI-a postao još 2007. godine kada je Rusija slavila ispred južnokorejskog Pyeonchanga i Salzburga.

U organizaciju samih igara uloženo je jako puno. Točna se brojka nikada vjerojatno neće znati, spominje se više od 50 milijardi dolara. Za ove je Igre izgrađeno 11 potpuno novih borilišta, a u neke u koje se moglo ući i prije početka Igara uvjerili smo se  kako se baš i nije štedjelo. Strogo se kontrolira kretanje i pristup objektima. Na ulasku u Olimpijski detaljni su pregledi ali i gužve, koje će se naravno s početkom natjecanja i dodatno povećati. Tako se vade i pokazuju i sve kemijske olovke koje se unose u press centar!!!!

Ono što zasada barem malo na visokoj razini zasigurno su problemi sa pristupom internetu, koji će se nadamo se s početkom Igara i popraviti.

Nakon svečanosti otvaranja Igara u petak navečer, na kojoj će hrvatsku zastavu nositi Ivica Kostelić, u subotu nas očekuju i prva natjecanja u biatlonu, skijaškom trčanju gdje će prva od hrvatskih predstavnika u Sočiju nastupiti i Vedrana Malec, slobodnom skijanju, snowboardu i brzom klizanju. Hrvatsku predstavlja 11 sportaša, osam manje nego na prošlim Igrama u Vancouveru. Naši sportaši stigli su u utorak u odličnom raspoloženju, s nestrpljenjem se očekuje početak. Najveća su očekivanja naravno usmjerena prema 14.2. i muškoj superkombinaciji - prigodi za još jednu veliku proslavu na Valentinovo - četvrto olimpijsko odličje Ivice Kostelića.

Više od 2800 sportaša iz više od 80 zemalja kreće u borbu za odličja. Dijeli se 98 kompleta medalja u 15 disciplina. Iako desetak stupnjeva celzijusa i palme uz more u Sočiju na prvi pogled baš  i ne sugeriraju – pred nama su Zimske olimpijske igre.

VRUĆE – HLADNO – VAŠE – slogan je ovih Igara, na kojim se nadamo novom rezultatskom iskoraku i za hrvatski sport!