'Nakon 1. prosinca mnoge će stvari biti drugačije'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovio je da će na referendumu u nedjelju glasovati za ustavno definiranje braka kao životne zajednice žene i muškarca, a odbio je tumačenja da je takva odredba u Ustavu nepotrebna, ocijenivši da su građani bili prisiljeni na takvu referendumsku inicijativu, jer su 'izloženi diktaturi relativiteta'.

'Smatram da je potrebno Ustavom utvrditi ono što je prirođeno našem narodu, što je u tradiciji našega naroda i shvaćanja braka', rekao je Karamarko u emisiji 'Oporbeni zarez' Hrvatskog radija. Uvjeren je da će na referendumsko pitanje potvrdno odgovoriti visok postotak birača, iako ističe kako 'nije dobro što u Ustav moramo unositi neke notorne i temeljne stvari'.

Na opasku da Vlada nije najavljivala da će mijenjati zakonsku definiciju braka, Karamarko je protumačio da su građani bili spontano reagirali zbog uvođenja zdravstvenog odgoja u škole. 'Uvođenje zdravstvenog odgoja bio je udar na mnoge roditelje', ustvrdio je Karamarko, koji je uvjeren da bi omogućavanje sklapanja braka homoseksualcima bio sljedeći korak Vlade. Dodao je kako će nakon 1. prosinca 'mnoge stvari biti drugačije. Nitko se više neće moći lagano poigravati s onim što je ovom narodu prirođeno', kazao je.