Laburisti pozivaju građane da izađu na referendum i glasaju protiv

Hrvatski laburisti (HL) pozvali su građane da u što većem broju izađu na referendum 1. prosinca i da glasaju protiv ustavne definicije braka kao zajednice muškarca i žene.

Snažno podupirući i potičući pravo građana na neposrednu demokraciju i referendumsko izjašnjavanje u skladu sa zakonom i Ustavom, smatramo da definiciji braka nije mjesto u temeljnom aktu države i zato vas pozivamo da glasate 'protiv', priopćili su laburisti.

Neodazivanjem na referendum dajete za pravo onima koji bi sve referendume ukinuli, koji tvrde da neposredna demokracija ugrožava predstavničku i da samo izabrani mogu i smiju odlučivati. Neizlaskom pomažete onima koji tvrde da narod na referendumu može donijeti krivu odluku, a istovremenu ne priznaju svoje krive odluke, navodi se u priopćenju.

Spomenutu dopunu Ustava ocjenjujemo suvišnom pogotovo što identično pravno uređenje braka kao životne zajednice žene i muškarca već više od deset godina postoji u Obiteljskom zakonu i nitko ga do sada nije osporio, stoji u priopćenju Hrvatskih laburista koje je potpisao predsjednik stranke, Dragutin Lesar.