Najavljen koncert i promoviran spot 'Ljubav za sve'

Kampanja "Građani glasaju protiv" je promocijom glazbenog videospota "Ljubav za sve" najavila koncert koji će se u četvrtak održati na zagrebačkom glavnom trgu, na kojem će brojni domaći glazbenici dati potporu glasanju "protiv" na nedjeljnom refrendumu o ustavnoj definiciji braka.

Koncert počinje u 18 sati na Trgu bana Jelačića, a nastupit će Zli bubnjari, Punčke, Fak of bolan, Le zbor i Čipkice, ST!llness, Kawasaki 3p, TBF i Let3.

Pjesmu Sandija Cenova iz 1993. godine "Ljubav za sve" u spotu izvode brojni domaći glumci, pjevači i voditelji - Alka Vujica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Danijela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz riječke grupe Let 3, Nataša Janjić-Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vili Matula, Žanmari Lalić te Le Zbor.

Videospot režirala je skupina "Fade In" u suradnji sa studiom Udruge "Vibra", a može ga se vidjeti na internetskim stranicama kampanje - www.glasajprotiv.com i na Facebooku.

Sara Lalić iz Le Zbora istaknula je kako pjesma "Ljubav za sve" svojom porukom govori da svi imamo jednako pravo na ljubav, bez diskriminacije, bez osuđivanja, a svi koji sudjeluju u spotu šalju glas da na nedjeljnom referendumu treba glasati "protiv". Morana Komljenović iz "Fade Ina" ističe kako su kroz video spot htjeli poslati poruku otpora drukčije Hrvatske, koja poziva na tolerenaciju i prihvaćanje drugog.

Potporu kampanji na današnjoj konferenciji za novinare dali su Yuri iz ST!llnesa te Mile Kekin iz Hladnog piva. Yuri ističe kako ST!llnes svira na koncertu jer žele stati u obranu manjina i ljudskih prava.

Molim sve ljude zdrave pameti da izađu jer smatram da je ovo tek prvi atak i da će se nakon njega događati i drugi napadi krajnje desnice i već sada se moramo početi braniti kako ne bismo završili (u zatvoru) poput pankerica iz ruskog banda Pussy Riot. Ne pretjerujem, mislim da je referendum samo prvi korak, rekao je Kekin.

Pozvao je sve ljude otvorenog srca da dođu na Trg bana Jelačića, podrže kampanju i glasaju 1. prosinca protiv toga da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene.