Višak radnika, infrastruktura zastarjela, oprema dotrajala

Situacija u hrvatskim medijima - nije dobra, rečeno je to u Rovinju na najvećem regionalnom okupljanju komunikacijske industrije, Weekend media festivalu. Od 2008. naklada i oglašavanje stalno se smanjuju, a broj novinara na Zavodu za zapošljavanje se povećava.

Medijski analitičari upozoravaju - silazna se krivulja nastavlja. Kako pada hrvatski BDP, tako tonu mediji. Kriza se osjeti, kako u privatnim tako i u javnim medijima. Gdje je u svemu tome HRT?

Oprema je dotrajala, infrastruktura zastarjela, a zaposlenih - previše, tvrdi glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman te dodaje - restrukturiranje i ulaganje su nužni. Mi smo u tim našim analitikama došli do spoznaje da bismo u iduće tri godine trebali reducirati broj stalno zaposlenih za nekih 600 ili 700 ljudi kako bismo se doveli u sličan položaj s onima koji provode sličan opseg programa, rekao je Radman.

HRT je samo jedna od tema ovogodišnjeg Weekend media festivala. Debatiralo se, od budućnosti medija do njihove suradnje s političarima. Doznali smo od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da Vlada često dobro ne komunicira s medijima. Prilično često gubimo konce, fokuse  i vrlo bitne teme se izgube negdje, potpuno nebitno, što vrlo jednostavno riješimo na nekim kolegijima, da nismo mi krivi, nego mediji, rekao je.