Kvarnerske fritule

U doba Pusta valja dobro i kvalitetno jesti kako bi hrabri zvončari uz puno snage otjerali zle duhove i dozvali proljeće. Nema vremena za sjesti, 's nogu' valja pojesti i okrijepiti se. Zato je tu i pusna hrana - kapuz i kobasice, jota, fritule i kroštule. Svaki domaćin dočekat će i zvončara i gosta i ponuditi ih tim domaćim delicijama.

Kako napraviti kvarnerske fritule u Matuljima je doznala riječka ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Kvarnerske fritule 

Sastojci:
    400 grama glatkog brašna
    4 žlice šećera
    2 jaja
    2 jogurta
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer
    1 naribana jabuka
    prstohvat soli
    malo ruma ili rakije
    limunova korica

Izmiješajte sve sastojke i uzimajte smjesu žlicom i pecite na vrućem ulju.

Ocijeni članak