Prijedlog Christiana Misirača za doček Nove Godine

Chef Christian Misirača predložio je jednostavna jela za novogodišnji stol: tagliatelle s crvenom paprikom, mascarpone sirom i orasima te svinjski lungić na špinatu u umaku od šipka.

Tijesto sa špinatom i svježom paprikom

Dok se tijesto kuha, na tavi ćemo sautirati špinat s malo češnjaka, bijelog vina i maslaca. Pred kraj ćemo dodati svježe crvene paprike, ubaciti kuhanu tjesteninu, dodati mascarpone i svježe orahe.

Svinjski kare na špinatu sa narom u umaku od dijon senfa i meda

Svinjski kare narežemo na tanje šnite, prepržimo s jedne i s druge strane, kada su gotovi stavimo ih sa strane da se malo odmore. Na istoj masnoći dodamo češnjaka, bijelo vino, med i dijon, pustimo da se izreducira.

U međuvremenu isti postupak sa špinatom napravimo kao u prijašnjem receptu. Posložimo špinat, povrh špinata rezane medaljončiće svinjskog karea, prelijemo reduciranim umakom od dijona i meda, te dekoriramo plodovima šipka.